Bingo & Casino Nyheter

111 miljoner Drömvinst till Västerås

111 miljoner Drömvinst till Västerås

Under Lottodragningen den 7 november stod det klart att årets tredje Drömvinst på drygt 111 miljoner kronor fallit ut. Personen som lämnat in spelet visade sig vara en kvinna hemmahörande i Västerås. Men trots drygt tio samtal per dag, i en veckas tid, fick Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson inte tag på henne. Anledningen visade sig vara en trasig telefon.

Drömvinnaren lämnade in sitt Lottospel bestående av 8 Lottorader samt Joker för 78 kronor på svenskaspel.se. Efter dragningen på Lotto 2 hade hon vunnit 2 184 283 kronor men vinsten skulle bli större än så. När de två sista Jokernumren också stämde kammade vinnaren nämligen hem hela 111 165 375 kronor.

Svenska Spels vinnarambassadör har försökt nå kvinnan, under en veckas tid, men utan framgång. Under lördagen, en vecka efter vinstutfallet, hörde dock en kvinna av sig till Svenska Spels kundservice för att få det bekräftat att hon verkligen hade vunnit Drömvinsten. Efter sedvanlig rutinkontroll under helgen stod det klart att kvinnan var den Drömvinnare som Pierre Jonsson letat efter och på måndagen kunde den chockade Västeråskvinnan gratuleras:

–Det här är helt ofattbart och känns övernaturligt! Vi såg att det kommit ett vinstmail när vi skulle förnya våra Lottorader med Joker i lördags och trodde absolut att något var fel.

Kvinnan spelar Lotto tillsammans med sin sambo och tillsammans ringde paret upp Svenska Spel. För Pierre Jonsson förklarade Drömvinnaren varför hon inte varit nåbar:

–Anledningen till att du inte kunnat nå mig är att min mobil krånglat och det varit något fel. Men det är jätteskönt att vi får kontakt. För sedan i lördags har vi gått runt och varit skakiga, svettiga och samtidigt lite yra i skallen.

Det är dock inte första gången som paret vunnit på Lotto. För några månader sedan lyckades de pricka in sex rätt och tyckte då att det kändes som en Drömvinst. Därför var chocken över drygt 111 miljoner kronor svår att hämta sig ifrån:

–Nu kan jag och sambon skåla i Samarin, för 111 miljoner går inte att ta in och nerverna sätter sig i magen, skrattar vinnaren i telefonen.

Pengarna kommer minst sagt att innebära nya ekonomiska förutsättningar för paret, som beskriver sig själva som ett helt vanligt arbetande par i 40-årsåldern. Men en sak har de i alla fall planerat att unna sig för storvinsten:

–Den här vinsten är något som inte går att förstå, men husbilen vi drömt om kan vi köpa helt klart!

Vinnarparet kommer, i samband med att vinsten betalas ut, att få hjälp med juridiska dokument samt bankrådgivning. Paret önskar vara anonymt.

Post Comment