Quickspin

Big Bad Wolf

Denna slot lanserades av utvecklaren Quickspin redan 2013 och den har vunnit utmärkelsen ”Game of the year” vid EGR:s årliga prisutdelningsmässa. Detta är även en av anledningarna varför vi valt ut denna slot. Den är helt enkelt alldeles magisk! Sagan vet de flesta redan om vid det här laget, men free spins läget aktiveras genom att blåsa bort grisarnas hus. Riktigt roligt!

Återupplev den gamla sagan om vargen och grisarna

Spelet är både underhållande och kul på samma gång, det är även en slot som du garanterat återkommer till. Quickspin har utnyttjat spelarnas kunskap om den gamla och välkända sagan om vargen till sin fördel och levererat en utmärkt slot att snurra hjulen med.

Hur går spelet till?

Spelet har 6 hjul med 3 rader och RTP värdet ligger på 97,35 % vilket är högt för en videoslot. Det finns 25 vinstlinjer du kan vinna på och det är bara att sätta igång och snurra hjulen för att spela.

Swooping reels

I Big Bad Wolf finns det något som kallas för swooping reels vilket innebär att de symboler du vunnit med blåser bort från skärmen. Du får sedan nya symboler som kan trigga ytterligare vinster, därav namnet.

Pigs turn wild

Grissymbolerna kan förvandlas till wilds efter varannan vinst med swooping reels, då aktiveras detta bonusläge. Vinner du två gånger i rad får du nästkommande gris till wild symbol också. Läget fortsätter att ändra grisarna till wilds tills alla grissymboler är omvandlade. Du kan även se hur många gånger du vunnit i rad längst upp till höger.

Free spins

Du aktiverar free spins med hjälp av bonussymbolerna och du får 10 gratissnurr helt gratis om du lyckas få till tre av dem samtidigt. När du väl befinner dig i free spins läget kan du även aktivera ”Blowing down the house” vilket innebär att vargen blåser ned grisarnas hus. Då belönas du med ytterligare två free spins. Det krävs dock att du samlat på dig tre månsymboler för att aktivera läget. Slutligen kan du även få en 2x multiplikator på dina free spins om du lyckas samla på dig 6 stycken månsymboler.

Design och grafik

Designmässigt håller spelet fortfarande trots sin ålder, även om det inte kan konkurrera med de allra snyggaste spelautomaterna idag. Grafiken är snygg och det märks att Quickspin har lagt ned mycket möda på spelet. Det är inte heller oväntat att de vann utmärkelsen för årets spel.

Du hittar även animationer på rullarna vilket är ett litet plus när det kommer till denna slot. Vargens symbol ylar, bara som ett exempel. Även animeringen när vargen blåser ned grisarnas hus är snygg och väldesignad.

Till och med musiken är underhållande och baseras på sången ”ingen rädd för vargen är”. Detta fungerar utmärkt för själva spelupplevelsen vilket vi tycker om.

Snabba fakta om Big Bad Wolf

  • Spelutvecklare: Quickspin
  • Lansering: 2013
  • Hjul / Rader / Vinstlinjer: 6 / 3 / 25
  • Myntens värde: 0,25 – 100
  • Freespins: Ja
  • Lägsta insats: 2,5kr
  • Högsta insats: 1250kr
  • Progressiv jackpott: Nej
  • RTP: 97.35%

Sammanfattning

Big Bad Wolf passar utmärkt för dig som tycker om att få många free spins och särskilt de spelare som njuter av bonusfunktioner. Med tanke på att sagan är så välkänd är det inte heller svårt att komma in i spelet. Spelet är lite äldre än många andra titlar från Quickspin, men det är inte något som bör få dig i andra tankar. Tvärtom, vi rekommenderar att du ger det ett försök eftersom inlärningskurvan är låg, spelet sker i lagom tempo, samt att du får ta del av väldigt många gratissnurr om du har turen med dig. En rolig detalj är också att du är på vargens sida.