Bingo i historien

Ursprunget till nutidens bingo går tillbaka till 1500-talets Italien, där den lotterispelet Lo Giuoco del Lotto dItalia introducerades. Populära chans spelet introducerades till Nordamerika i slutet av 1920-talet under namnet Beano. En leksaksförsäljare i New York ändrade namnet till Bingo och resten är historia det blev snabbt populärt och spreds över hela USA.

I slutet av 1700-talet spreds det ursprungliga italienska lottospelet till Frankrike. Historiska belägg finns för att ett spel som heter Le Lotto var populärt bland den franska societeten, spelet var populärt på fester och sociala sammankomster.

Le Lotto brukade spelas med speciella kort som delades in i tre rader och nio kolumner. De tre kolumnerna bestod av 10 siffror, medan varje kolumn hade fem slumptal och fyra tomma utrymmen i den. Varje spelare hade olika lotto kort där hen markerade numren som utroparen ropade upp. Den första spelaren att täcka en rad vann spelet.

Av 1800-talet, spred sig lotto spelet över Europa och började fungera som ett didaktisk barnspel. På 1850-talet, cirkulerade flera tyska pedagogiska leksaker i form av lottospel. Lotto spelens syfte var att lära barnen att stava ord, hur man multiplicerar tal, etc.

Tillbaka till New York, Lowe hade köpt beano utrustning inklusive torkade bönor, en numreringsstämpel och kartong. I sitt New York hem, har Lowe varit värd för ett beano spel. Under ett spel stammade en glad vinnare som hade lyckats slutföra en fullständig rad ut Bingo, i stället för Beano. Lowe beslutade att utveckla ett nytt spel som skulle kunna kallas Bingo.

Medan Lowes bingospel gjorde sina första steg på marknaden, frågade en präst om Lowe kunde tänka sig att använda spelet för välgörenhet. Efter en kort försöksperiod, hade prästen funnit att bingospelet orsakade att kyrkorna förlorade pengar. Eftersom bingobrickorna var begränsade, kunde varje bingospel ha mer än fem vinnare.

För att utveckla spelet och sänka sannolikheten att vinna, närmade sig Lowe Carl Leffler, en matematiker från Columbia University. Leffler blev ombedd att skapa större mängd bingokort med unika kombinationer av siffror. 1930, hade Lowe 6000 bingobrickor och Prof. Leffler blev galen.

Sedan dess har populariteten av bingospelet som en välgörenhet fortsatt att växa. I mindre än fem år ägde omkring 10.000 weekly bingospel rum över hela Nordamerika. Lowes företaget växte med tusentals anställda och att sysselsätta mer än 60 tryckpressar dygnet runt.

Nu är bingo är ett av de mest populära spelen i världen. Det spelas i kyrkor, skolor, lokala bingohallar och kasinon i Sverige, USA, Storbritannien, Australien, Nya Zeeland och andra delar av världen.

Hitta rätt bingosajt nu!

© Copyright 2009 - 2024 - Sitemap
Senast uppdaterat:
laptop-phonediamondrockethourglasssyncdownloadcrossarrow-right