bingovinst

Bingoregler, olika typer av Bingo-spel

Här har vi samlat de vanligaste bingoreglerna till populära bingospel. Titta gärna på den nätbingosite som du väljer att spela på om dom har några speciella regler som gäller just där.

Mönsterbingo / PIC-bingo

Det här är ett lite annorlunda bingospel där man i stället för hela rader ska få mönstret på din bricka/brickor fullt. Mönstret finns färdigt på brickan och det är upp till bingorummet vilka mönster dom har på brickorna. När ditt mönster är full så har du fått BINGO!!

Variantbingo

Det här är nog det mest spelade bingospelet. I variantbingo är det nästan som i klassisk bingo, fast med en stor skillnad att det är hela 5 dragningar per bricka. Detta gör att det blir mycket fler vinnare – och därför lite roligare för alla.

I första dragningen så ska bingo spelaren ha bingo inom en rad för att vinna. På 2-5 dragningen så ska man ha på lika många rader som dragningen är. Alltså, är det dragning nr 2 så ska man ha på 2 rader och är det dragning nr 4 så ska det vara på 4a rader.

Och de måste alltid vara inom samma spelruta med 5×5 rader. Lätt som en plätt och mycket spännande, det kan vi lova.

Klassisk bingo / 75 nummers bingo

I den klassiska 75 nummers bingon så gäller det att få en full rad, vågrätt, horisontellt eller diagonalt – vilken ledd som helst duger och du har fått BINGO.

Det här är en av de vanligaste bingoformerna som är mycket populär. Här är bingobrickan uppdelad i tre delar där varje del innehåller 5 rader, med 25 nummer som och går mellan 1 – 75.

90 – bollars bingo

I denna klassiska bingo variant så är det som du hör på namnet 90-bollar man spelar med. Här är det bara 3 rader på bingobrickorna, 3×9 på en bricka, och det är också redan ifyllt på vissa rutor.

Precis som i de flesta andra bingospel så ska man först ha en hel rad för att få bingo, i dragning 2 är det 2 rader och till slut i dragning 3 är det 3 rader.

I vissa fall så kan spelbrickorna vara större, så kallade ”strip of 6 tickets”. På de stora spelbrickorna så är numren fördelade på hela brickan, mellan 1-90 och spelaren markerar alla 6 dels-brickor.

75-nummers bingo

I den här gamla amerikanska bingovarianten spelar man ungefär som i klassisk skandinavisk bingo med samma 5×5 rutor. Dock med ett par skillnader, det finns 24 fasta nummer och en tom ruta. Den tomma rutan betyder att det redan är i fyllt där.

Här kan man vinna på lite olika spel vilket kan ge stor variation, detta bestäms innan spelet går i gång av chattvärden.


© Copyright 2009 - 2024 - Sitemap
Senast uppdaterat:
laptop-phonediamondrockethourglasssyncdownloadcrossarrow-right