NetEnt

Finn And The Swirly Spin

Finn And The Swirly Spin är en otroligt populär slot från välkända speltillverkaren NetEnt, mycket på grund av deras innovativa spiralsystem som snurrar runt på skärmen istället för det sedvanliga sättet där symbolerna dyker upp på rullarna.

Med en RTP på 96,62 % har NetEnt skapat ytterligare en tidlös klassiker som garanterat kommer underhålla spelare flera år framöver. Spelet släpptes 2017 och är fortfarande populär på grund av sin revolutionerande och innovativa design, samt dess egenskaper. Det finns en hel del att nämna gällande denna slot så häng med och läs vidare!

Finn And The Swirly Spin – nytänkande och underhållande
De flesta slots fungerar genom att snurra på hjulen där symbolerna finns till, men i denna slot så hamnar de istället på en spiral. Detta är inte bara unikt, det är helt nytänkande och verkligen något som du bör prova.

Design och grafik

Rent grafiskt är denna slot en fröjd för ögonen, men detta är inget nytt när det gäller spel från NetEnt. De vet vid detta laget precis hur de ska göra för att skapa ett spel där både ljudupplevelsen och grafiken samarbetar ihop i en välskapad harmoni. Finn är huvudkaraktären i spelet som finns vid din sida under alla spelstunder vid smaragdöarna och temat i spelet är irländskt, precis som Finn. Bland annat framgår det via bonusfunktioner som Irish Luck, samt att designen har flera inslag av grönt vilket brukar förknippas med Irland.

Hur spelar jag?

Spelet ser lite annorlunda ut jämfört med vanliga slots som du kanske är van vid. Du snurrar inte på hjulen utan spelet fungerar med 25 spelfält i en spiral. Vid dessa fält dyker olika symboler upp och vinstsymbolerna successivt förstörs medan resterande symboler flyttas över till en ledig plats.

Du kan satsa mellan 1 krona – 2000 kronor per spelomgång och det är en omfattande bredd, samt att du även spelar på 5×5 hjul i ett spiralmönster vilket skiljer sig lite från andra liknande spel.

När du snurrar på spiralen kan du även aktivera bonuslägen vilket är ett stort plus.

Bonusfunktioner

Något av det viktigaste som slots har att erbjuda är bonusfunktioner och det finns det en hel del av i detta spel. Här nedan listas de:

 • STARFALL WILDS: placerar ut wild symboler slumpmässigt. De kan dyka upp i en linje eller helt slumpvis.
 • DRAGON DESTROY: en funktion som sätts igång om du inte vunnit något tidigare under tiden som du spelat. En drake dyker upp och förstör flera av symbolerna som sedan ersätts med nya. Dessa nya symboler kan sedan resultera i vinster.
 • IRISH LUCK: I detta bonusläge slår den irländska turen till ordentligt och du får en garanterad vinstkombination.
 • MAGIC TRANSFORMATION: denna funktion omvandlar samtliga spader och hjärter symboler till högre utbetalande symboler. De kan även stanna kvar som hjärter och spader, men då går värdet upp på samtliga.

Fyra olika free spins lägen

Istället för ett free spins läge får du hela fyra stycken när du spelar på Finn And The Swirly Spin. Dessa kallas Star Bar, Lava Lair, Lucky Mug samt Golden Pot. I spelet finns även en särskild nyckel som aktiverar free spins lägen, så denna gäller det att hålla utkik efter.

Fakta om Finn And The Swirly Spin slot

 • Spelutvecklare: NetEnt
 • Lansering: november 2017
 • Hjul / Rader / Vinstlinjer: 5 / 3 / Spiralmönster
 • Myntens värde: 0,01 – 2
 • Lägsta insats: 1 kr
 • Högsta insats: 2000 kr
 • Freespins: Ja
 • Progressiv jackpott: Nej
 • RTP: 96.62%
 • Sammanfattning

  Finn And The Swirly Spin är ett underhållande och populärt spelsläpp från utvecklaren NetEnt, den största anledningen till dess framgång är att spelet är en så frisk fläkt bland traditionella slotsspel. Du bör verkligen passa på att prova denna slot!