Bingo & Casino Nyheter

Ledande svenska bingoexperten öppnar ny bingohall på nätet

Idrottens Spel, genom dotterbolaget Idrottens Bingo, storsatsar nu och lanserar sin 23:e bingohall – den på nätet. Utvecklingen av den nya unika plattformen görs i samarbete med Norrköpingsföretaget Proactive Gaming.

Idrottens Bingo har idag 22 fysiska bingohallar runt om i landet och en omsättning på cirka 500 miljoner kronor. Överskottet från verksamheten går till idrottsrörelsen och varje dag levererar man cirka 120 000 kronor till svenska idrottsklubbar.

Proactive Gaming är ledande inom spelutveckling på nätet och blev nyligen korad till årets ”super-Gasell” av Dagens Industri.

– Det är en stor satsning och en investering i framtiden som vi nu gör. Vi på Idrottens Bingo har en gedigen kunskap och erfarenhet av bingo. Det är förstås till hjälp nu när vi tar steget ut på nätet. Samarbetet med Proactive Gaming har varit oerhört kreativt och kommer att resultera i en enastående produkt, säger Jenny Jansson, projektledare på Idrottens Spel och ansvarig för idrottensbingo.se.

Lanseringen av den nya plattformen och av idrottensbingo.se kommer att ske under 2013. Förutom att den kommer att fungera lika bra på ipaden, smartphonen som i datorn lovar man en unik upplevelse och en rad nya grepp och funktioner.

– Det blir världens modernaste och smartaste plattform för spel i allmänhet och bingo i synnerhet. Samarbetet med Idrottens Spel har varit mycket stimulerande och tillsammans är vi på väg att skapa världens bästa sajt för bingo på nätet, säger Pål Burman, vd på Proactive Gaming.

Den nya plattformen kommer att kunna hantera 100 000-tals spelare samtidigt och har väsentliga inslag av sociala media och interaktivitet. Ambitionen är att flytta både spelupplevelsen och det fysiska mötet från bingohallen till nätet.

– Vi ska inte avslöja för mycket men det är klart att Idrottens Bingo har en unik kunskap och vet vad bingospelarna vill ha. Den erfarenheten har varit till grund för vårt arbete. Här kommer att bli många spännande nyheter, säger Pål Burman.

Lanseringen av idrottensbingo.se innebär inte att Idrottens Spel lämnar de fysiska bingohallarna. Tvärtom.

– Bingo i allmänhet och bingo på nätet i synnerhet ökar. Det är klart att vi som en svensk seriös aktör, ägd av idrottsrörelsen, ska finnas med även på nätet. Men vi gör det med ett stort ansvar och en större långsiktighet än andra aktörer. Vilket också kommer visa sig när vi lanserar idrottensbingo.se under 2013, säger Jenny Jansson.

Post Comment