Bingo & Casino Nyheter

Poker.se levererar dagliga nyheter från World Series of Poker

Poker.se levererar dagliga nyheter från World Series of Poker

World Series Of Poker har i snart femton år varit en viktig svensk angelägenhet för alla som följer den nationella pokerscenen. Allt sedan internetpokerns intåg och med det pokerboomen har svenska pokerspelare tillhört tävlingspokerns främsta skikt, och WSOP, spelets världsmästerskap, är inget undantag från detta.

Efter flera år av fina finalbordsplaceringar i main event och blågula titlar i sidoeventen kröntes den svenka nationens meritlista av heltidsspelaren Martin Jacobsons världsmästartitel 2014. Martin, som redan innan var en av svensk pokers mest meriterade turneringsspelare, besegrade 6682 motspelare i det årets main event och belönades med en prischeck på $10 miljoner.

Just nu pågår årets upplaga av World Series of Poker på Rio All Suites Hotel & Resort i Las Vegas USA. Det är det 49:e året som serien spelas, och i år ska nära åttio olika turneringar avverkas. Även om main event är den mest prestigefulla och exponerade är inköpet på $10 000 långt ifrån det högsta i år. Den avslutande turneringen Big One For One Drop har ett inköp på en miljon dollar, och spelas för tredje gången i historien.

Flera svenskar är redan på plats i Las Vegas för serien som pågått sedan de sista dagarna i maj, och pokervärlden har redan fått se två blågula finalbordsplaceringar. Bägge är tagna av rutinerade veteranen Per Hildebrand som kommit femma och nia i två event. Peter Eichhardt, som tog en seger i ett av eventen 2016, är också på plats och har noterats för tre pengaplaceringar hittills.

Under årets upplaga av main event beräknas 30-50 svenskar finnas i det 6-7000 man stora fältet.

Poker.se har en utökad bevakning av World Series Of Poker, och publicerar dagliga uppdateringar på sin nyhetssektion, med extra fokus på de svenska insatserna. Dessutom bjuds det regelbundet på specialartiklar, podcasts och mycket annat.